Persiapan Sebelum Majlis Pertunangan #2

Published October 25, 2011 by esoneniey

Sambungan..

https://esoneniey.wordpress.com/2011/03/23/persiapan-sebelum-majlis-pertunangan-1/

Tanggal 05 Februari 2011 merupakan salah satu kenangan manis kerna tarikh itu adalah saksi daku menjadi tunangan orang. Of course, tunang kepada my BF. Life before that date was incredible. Beberapa hari sebelum majlis tersebut memang agak hectic and very exhausted. Lagi pulak, malam sebelum keesokan hari tersebut ada sesuatu berlaku. Haish. Rahsia, shyy.

Nasib baik majlis dilakukan sewaktu raya cina (cuti sekolah yang panjang), so persiapan itu boleh dikatakan sempurna meskipun penat giler tak usah diceritakan lagi. Nasib baik jugak aku dah berani bawa kereta, drive ke sana sini jika tidak, masih mengharapkan my dad untuk ulang alik mengambil dan menghantar barang-barang hantaran; sebab majlis dibuat di rumah nenek, Lembah Keramat.

The best compliment for:

Nomy Bakery – Cupcakes & fruit tarts

SNS Photographer – the best photo services

Indah Kraft – gubahan hantaran yang SANGAT memenuhi citarasa

Melor Moyoe – Make-up artist

Readers, you may be could search them on via Google or FB, if only you interested with them. Service yang sangat baik! 😀

Hantaran bagi kedua-dua belah pihak. Senanggg habiskan semuanya nanti majlis pernikahan, cuma hadiahkan yang perlu dan wajib sahaja.

SENARAI HANTARAN HATI 1 (from him to her)

  1. Telekung dan Sejadah (Beli di Jalan TAR)
  2. Tuala
  3. Kain ela (Beli di Jakel)
  4. HP Nokia C7
  5. Body Shop Perfumes and Body Wash
  6. Fruit tart
  7. Coklat (Famous amous, Ferrero rocher and Vochelle)
  8. Kek (Secret Recipe)
  9. Buah-buahan
  10. Kasut & beg tangan Sembonia
  11. Al-Qur’an dan tasbih
  12. Sekeping cek
  13. Sebentuk cincin (Habib Jewel)

SENARAI HANTARAN HATI 2 (from her to him)

  1. Kasut Sandle (Bonia)
  2. HP Iphone 4
  3. Sirih junjung
  4. Jam tangan (Seiko)
  5. Al-Qur’an
  6. Tali Pinggang & Wallet, Card Holder (Polo)
  7. Sejadah & Kain Pelikat (Indonesia-Made)
  8. Tuala
  9. Set kemeja & seluar
  10. Coklat (Famous amous, Ferrero rocher and Vochelle)
  11. Sepasang baju melayu & butang (Hugo Boss)
  12. Buah-buahan
  13. Perfumes (Dunhill)
  14. Fruit tart
  15. Kek
Entry ini dah lama berkubang dalam lappy. Baru hari nie nak upload. Cerita bulan 2 dimasukkan dalam bulan 10. InsyaALLAH bulan 12 ini bakal menghadapi hidup dan status yang baru.
Advertisements

2 comments on “Persiapan Sebelum Majlis Pertunangan #2

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: